





Chai er egentlig te med forskellige krydderier i, typisk kanel, kardemomme osv. Herhjemme kender vi nok mest chai latte, hvor vandet i teen er erstattet med mælk. Dette er en chai latte, men istedet for te, lader jeg kaffebønner trække i mælken i stedet. Jo mere du knuser kaffebønnerne, jo mere kaffesmag får du. Smag på kaffen undervejs i trækkeperioden. Drikken må ikke blive bitter. Du kan sagtens tilføre andre varme krydderier til denne chai, hvis du har lyst. Smag dig frem.
Kaffe “Chai”
1 liter mælk, helst sødmælk
100 g ristede hele kaffe bønner
2 kanelstænger
4 kardemommekapsler
2-4 spsk honning
Evt. Mørk rom
Stød kardemommekapslerne let i en morter. Det samme gør du med kaffebønnerne. Varm mælken, kademommekapslerne, kanelstængerne og kaffebønnerne langsomt op i en gryde til det lige akkurat begynder at simre. Tag den af varmen med det samme, rør honningen i og lad det hele trække i mælken i 10-15 minutter.
Si mælken over i en ny gryde og genvarm det hele. Tilsæt evt. lidt cognac.
Du kan jo bruge en kanelstang som rørepind, hvis du føler dig lidt pyntesyg.





