





Dette er en super velsmagende vinterdrik, der ikke tager lang tid at lave og som heller ikke kræver den store forberedelsestid. En slags hurtig glôgg, uden det julede. Den kræver dog at man lige har lidt “varme” krydderier liggende i skabet. Brug denne opskrift som udgangspunkt, men mangler du et af krydderierne eller får du lyst til at tilsætte mere af noget, er det jo helt cool. Det gælder bare om at få trukket noget god smag ud af de krydderier man bedst kan lide. Lav også gerne en stor portion og hæld på flasker eller glas og stil på køl. Så er der til nogle gode råkolde vinterdage.
Vinter cider:
1 liter æblecider
1/2 dl moscuvado sukker(du kan også bruge mørk farin)
1 kanelstang
4 allehånde
1 lille stk. frisk ingefær 1x1cm
5 sorte peberkorn
2 nelliker
Stjerneanis
4 skiver appelsin
4 rosmarinkviste
Evt. lidt tørrede tranebær, rosiner eller abrikoser til at putte i bunden af glasset
Evt. vodka eller lys rom
Put det hele, pånær appelsinskiverne, de tørrede frugter og rosmarinen, i en gryde, giv det et opkog og lad det simre i 15-20 minutter.
Si det og og server med en appelsinskive, en kvist rosmarin og evt. lidt tørret frugt i varmebestandige glas.





