© 2015 . All rights reserved.

Tacos med braiseret gris.

Jeg er nærmest besat af tacos for tiden og vi holder altid “tacotirsdag” her i familien. Det er super lækkert, de kan varieres i det uendelige og det er en rimelig let ting at lave til både hverdag og fest. Se om du kan få fat i de “rigtige” tortillas, som er lavet af Masa Harina, en slags majsmel. De smager hundrede gange bedre end hvede tortillas. Her er en klassisk taco med braisseret gris. Det tager lidt tid at lave dem på denne her måde, men man kan også sagtens “bare” braisere svinekødet med lidt hvidløg og så krydre det bagefter. Men denne version er mere autentisk.

1 stor svinenakke.

Lad svinet stå i en kold saltlage(ca. 8% salt) natten over(12 timer) Kan udelades.

Aftør det grundigt og massér Mojo de Ajo(opskrift længere nede) ind i kødet og lad det marinere i minimum 3 timer.

Læg kødet i et ovnfast fad og sæt det i ovnen på varme med høj fugtighed og lad det braisere ved 160 grader, til det falder helt fra hinanden, 4-6 timer. Nu plukkes kødet fra hinanden, blandes med lidt af safterne i bunden af fadet og serveres i tacos med syltede løg, lidt chilisauce og evt. guacamole henover.

Mojo de ajo:

En hvidløgspasta, der består af bagte hvidløg, en hjemmelavet hvidløgsolie, Sevilla juice og krydderier. Det hele blendes og danner en pasta(paste) som kødet gnides med.

Bagte hvidløg

6 hele hvidløg

200 ml oliven olie

5 fed hvidløg, i tynde skiver

200 ml citronsaft

100 ml appelsinsaft

100 ml grapejuice

1 tsk salt

1 tsk friskkværnet peber

1 tsk spidskommen

Bagte hvidløg:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Bag de 6 hele hvidløg i ovnen i 45-50 min, til de er helt bløde. Køl ned og pres hvidløgene ud af skallen. De skulle gerne være helt mosede nu.

Hvidløgsolie:

Varm olien op med de 5 fed hvidløg i skiver, så olien tager smag af hvidløget. Når hvidløgene begynder at tage farve, de må endelig ikke få for meget, tages panden af og køler langsomt ned altimens hvidløgene afgiver smag til olien.

Sevilla Juice:

Bruges til mange ting i det mexicanske køkken. Jeg blander den også i min guacamole, hvis jeg alligevel har en stående.

De 3 citrussafter (ingredienser) blandes sammen.

Blend nu de bagte hvidløg med hvidløgsolien og sevilla juicen,  og smag til med havsalt, peber og spidskommen.