© 2016 . All rights reserved.

Sommertartelet

Sommertartelet
(Denne opskrift er lavet som en del af mit samarbejde med Electrolux)
I min familie elsker vi tarteletter. Vi spiser dem som regel til julefrokosten og den årlige påskefrokost i mine forældres sommerhus. Her har jeg lavet en sommerversion med nye spæde gulerødder og friske ærter, som sagtens kan ryge på sommerfrokostbordet, en dag man har gæster og gider at give den lidt ekstra mums.
 
12 tarteletter (sådan cirka)
 
2 store kyllingefileter
10-12 små, spæde gulerødder
150 g bælgede ærter
1 bundt forårsløg
25 g smør
1,5 spsk mel
0,5 l hønsefond
1 dl fløde
salt og peber
1 citron
urter (for eksempel estragon, bronzefennikel og rød skovsyre)
tarteletskaller
 
Flæk kyllingefileterne på langs og damp dem i 12-15 minutter ved 100 grader og fuld damp.
 De sidste 5-6 minutter giver du kyllingefileterne selskab af de vaskede gulerødder og forårsløg.
 
Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt hønsefond lidt ad gangen, til du har en tyk, opbagt, hvid sauce. Lad den koge godt igennem, minimum 1 minut, så melsmagen forsvinder. Tilsæt nu fløden og smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Tilsæt tern af kylling, gulerødder, forårsløg og ærter. Lad det varme igennem.
 
Hæld fyldet i lune tarteletskaller og pynt med friske urter. Du kan også sagtens bruge gulerodstoppene som pynt.