© 2014 . All rights reserved.

“Skilt” muslingesuppe med dild-olie

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Når man siger vintersuppe, vil de fleste nok tænke på fond eller boullionbaserede supper med kød og grøntsager i. Noget der kan mætte og varme. Denne suppe er måske ikke så vinter traditionel, men den tilbyder både fedme og varme og så smager den absurd godt! Det er en muslingesuppe, som bliver “skilt” med en frisk dild-olie. Smagen er intens muslinge/havsmag, fedme fra fløden, lidt syrlighed fra kærnemælken og masser af friskhed fra dild-olien. Og så er den faktisk supernem at lave, og megaflot at se på. De har vi også brug for her i februar, med de lange mørke dage.

Skilt muslingesuppe

Blåmuslingefond
Ingredienser:
2 kg blå muslinger
2 skalotteløg
1 gulerod
1 porre
2 hvidløg
1/4 knoldselleri
2 dl hvidvin

Fremgangsmåde:
Blåmuslingerne vaskes under koldt vand og tjekkes om de er levende. Sortér de døde fra.
Skalotteløget Og resten af grøntsagerne pilles og snittes groft og sauteres let i olie.
Blåmuslingerne tilsættes.
Hvidvinen tilsættes og reduceres næsten helt væk.
Tag halvdelen af muslingerne op. Tag dem ud af skallerne. Lad et par enkelte blive i skallerne til pynt.
Resten af blåmuslingerne dækkes med vand.
Fonden koges ind til smagen af musling er intens.
Det hele sigtes, gerne gennem klæde.
(Fonden køles af til køleskabstemperatur.)

Muslingesuppe.
Ingredienser:
500 gram (kold) muslingefond
150 gram kærnemælk
150 gram fløde 38%
Salt, citronsaft og skal

Fremgangsmåde:
Kærnemælken og fløden tilsættes muslingefonden. Det hele reduceres lidt.
Saucen smages til med salt og citron.

Dild-olie, en stor portion
Ingredienser:
400 gram plukket dild
100 gram plukket persille
1 l olie

Fremgangsmåde:
Dild og persille snittes groft og kommes i et blender. Olien hældes i. Det hele blendes til i 5 minutter på højeste hastighed. Dild-olien drænes igennem et klæde.
Dild-purén gemmes evt. til andet brug. Du kan vride overskydene væske fra og blande den i en god portion blødt smør, så har du lækker dild smør til en fiskeret. Dild-olien kommes på flaske og er klar til brug.

Anretning.
Læg nogle muslinger i bunden af en skål. Gerne en eller to med skallen på. Evt. nogle stilke af brøndkarse. Hæld suppen udover. “Skil” suppen med dildolien.
Spis evt, noget friteret fiskeskind til…

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail