© 2016 . All rights reserved.

Lakserillette til madpakken. Eller som lækker sommersnack…

Lakserillette (udtales rijæt)
(Denne opskrift er lavet som en del af mit samarbejde med Electrolux)
 
Det er blevet skoletid, og der skal igen til at smøres madpakker. Her er fyldet til en let og lækker laksehapper, som de fleste børn vil sætte pris på. Hvis du så også selv vil bruge den som en sommersnack eller forret en dag, er det jo bare en bonus. I en snæver vending kan du erstatte den ferske laks med røget laks. Så skal den ikke engang dampes men bare skæres og blandes.
 
250 g fersk laks
1 lille rødløg
100 g creme fraiche 38%
1 spsk finthakket purløg
1 spsk finthakket dild
1 spsk kapers
1 citron
salt og peber
 
Krydr laksen med salt, peber og reven citronskal. Damp den ved 100 grader i 12-14 minutter afhængig af tykkelse. Den skal lige akkurat flage lidt, når du trykker på den.
 
Lad laksen køle helt af.
 
Rør creme fraiche, finthakkede løg, kapers og urter sammen. Vend den flagede laks heri. Sørg for der ikke er hverken skind, ben eller brunt fedt med.  Smag til med salt, peber, citronsaft og -skal.
Foretrækker du en mere ensartet masse, kan du presse laksen igennem en si, inden du blander den med resten. Derved opnår du en mere cremet konsistens.
 
Rilletten kan holde sig tre-fire dage på køl.