© 2012 . All rights reserved.

Røget laksemousse

Her er en lille laksemousse jeg kom op med idag.

Jeg havde en rest røget laks liggende i køleskabet og fik pludselig lyst til at gøre lidt ekstra ud af den, til min frokost.

 

Opskrift:

100 gram røget laks. (Det var hvad der var tilbage, ellers havde jeg nok lavet lidt mere)

4 spsk piskefløde (Også kaldet et skvæt!)

100 gram flødeost (Jeg brugte Philadelphia. Den bruger jeg også til at smøre på mine bagels og smider så røget laks ovenpå)

100 gram Creme Fraiche  (38%. Altid 38%!!  Øko fra Thise)

Fintrevet citronskal fra en citron

Salt/Peber.

 

Smid den røgede laks og piskefløden i en foodprocessor og drej den til en ensartet masse.

Passer massen gennem en si. Dette gøres for at fjerne eventuelle rester af ben og sener. Og så gør det moussen endnu blødere.

Flødeosten og creme fraichen køres på din røremaskine, med den flade krog først, til massen bliver blød og sammenhængende. Tag derefter piskeren på og pisk til massen bliver fastere og danner små toppe.

Fold laksemassen ned i med en dejskraber eller lignende.

Smag til med citronskal og salt og peber.

Hvis du kan vente, så bliver den kun bedre af at stå nogle timer på køl.

Spis på ristet rugbrød. Pynt med korianderblade eller lidt karse.

Og hvis du skal fejre det gode resultat – et køligt glas fadlagret chardonnay…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.