© 2012 . All rights reserved.

Kylling med honning, smør og chilli

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Her er endnu en ret, der langsomt vænner husstanden til den kolde tid, men som sagtens kan gå på en varm sommerdag også. Det her er, efter min mening, ægte comfort food. Rustikt, velkendt med et lille twist, og den sky, kyllingen genererer, er intet mindre en fantastisk. Smid dyret på ris, eller måske en mos, der rigtig kan suge skyen op og tilføje fedme og aroma.

 

1 stor økologisk kylling

100 gram blødt smør

100 gram honning

skall og saft fra en lime

tørrede chilliflager

salt og peber

Bland smør med limeskal og -saft og stil til side. Bland et par teskefulde chilliflager med honningen og stil til side. Læg kyllingen på ryggen med bryståbningen ind mod dig selv. Før en finger ind mellem brystkødet og skindet og løft forsigtigt skindet fri af kødet hele vejen frem til halsen og ned langs ribbenene i begge sider. Kan du få fingrene helt ud på lårene, så gør bare det. Pas på ikke at rive hul på skindet, så løber al saften nemlig ud under stegningen. Smør nu med fingrene det bløde limesmør ind mellem brystkød og skind. Læg den tiloversblevne limeskal ind i brysthulen på kyllingen og krydr godt med salt og peber derinde. Smør ydersiden af kyllingen med honning/chilliblandingen og drys godt med salt og peber, eventuelt ekstra chilli og et skvæt olivenolie. Bind gerne benene godt sammen med stegesnor. Læg den i et ovnfast fad og sæt i en 225 grader varm ovn. Skru ned på 200 grader efter et kvarter og lad den stege færdig 35-40 minutter mere. Alt i alt en times tid. Vær ikke bange, når skindet begyndet at blive sort – det er honningen, der karameliserer. Jeg kan godt lide kyllingen på den måde; sort og sprød. Er du ikke til det sortsprøde kyllingeskind, kan du lægge staniol over den, eller i stedet lægge den i en stor støbejernsgryde med låg på. Husk at dryppe kyllingen lidt undervejs med stegeskyen. Lad kyllingen hvile i ti minutter og smag imellemtiden på den fantastiske stegesky der er en skøn blanding af limesmør, honning, kyllingefedt og den dejlige støvede smag fra chilliflagerne. Hæld den på risene og hør englene synge.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail