© 2012 . All rights reserved.

Anmeldelse: Voltaggio brødrenes første kogebog.

Brødrene Voltaggio, nok bedst kendt fra den fantastiske 6. sæson af “TOP CHEF”, har udgivet deres første kogebog.

Første indtryk:
Allerede inden man åbner bogen for man en fornemmelse af kvalitet. Af at nogen vil dig det godt. Forsiden er rustbrun med prægninger af titel og brødrenes navne i henholdsvis kobber og hvidt. Den skiller sig ud fra mængden. En dyr forside.
Kapitlerne i bogen er opdelt efter hovedingredienser som f.eks. Citrus, Ferskvandsfisk, Pattedyr, Natskygge osv. Billederne er umiddelbart ret flotte. Det går dog hurtigt op for en, at det faktisk er selve anretningerne der er flotte. Super flotte. Enkle og moderne. Meget appetitlige.
Hver ret starter med tilberedning af hovedingrediensen og derefter kommer alt tilbehøret som ofte er ligeså, hvis ikke mere, krævende en hovedelementet. Og de fleste af retterne bruger super moderne teknikker og avanceret udstyr, som sous vide bade, vakumpakkere, trykkogere og thermomixer.
Det bliver hurtigt klart at dette er en kogebog til seriøse hjemmekokke. SERIØSE!
Og med seriøse, mener jeg folk der har sousvide bade og vakumpakkere stående fremme på køkkenbordet og rent faktisk bruger det. Folk for hvem agar agar og xanthana er almindelige hverdags “krydderier”.
Kort sagt, langt over hovedet på de fleste af os. Og så alligevel ikke…
For deres madglæde og deres fantastiske måde at kombinere smage og teksturer på tallerknen er simpelthen så inspirerende, at man sagtens kan få meget ud af den, selvom man ikke lige har et temperaturstyret vandbad(sous vide) stående.
Mange af retterne kan man godt lave uden vandbade og molekylære tilsætninger, men så må man selv finde ud af hvordan. F.eks. behøver man jo ikke vakumere og koge sin laks i vandbad i 7 minutter ved 85 grader, men i stedet dampe den let. Det blir helt sikkert ikke det samme, sous vide er bestemt kommet for at blive, men hvis man improviserer lidt og bruger deres ideer, kan man sagtens komme op med nogle super lækre retter i sit eget køkken.

For mig er dette en kogebogs must-have! De to brødre er simpelthen så super nytænkende og modige i deres køkken at man bør unde sig selv at være med fra starten her. De er teknik nørder, men ingen tvivl om at smagen kommer først. Og det er, efter min mening det vigtigste. Og så kan man jo altid bruge denne bog som undskyldning for at investere i et sous vide vand bad. For som en anden af mine favorit kokke, Heston Blumethal, siger; Sous vide blir den næste store køkkenrevolution i hjemmekøkkenerne. Husk det. Min er allerede bestilt, så hvis du ikke ved hvad det er, eller er i tvivl om du skal investere, så følg med her på bloggen. Når maskinen kommer hjem og jeg har fået nogle erfaringer med den, bliver du den første der får det at vide…

Leave a Reply

Your email address will not be published.