© 2012 . All rights reserved.

Katrines rabarbertærte.

Det her er min kones opskrift på rabarbertærte. Jeg opfatter mig selv som lykkens pam-julefis når hun laver den. Det kan du også gøre nu, hvor du har opskriften. Den oprindelige opskrift stammer fra Camilla Plum, som ved gud er en fantastisk koge(og kage)kone, men Katrine har gennem årene perfektioneret den.

 

Katrines rabarbertærte:

125 g rørsukker

125 g muscovadosukker

250 g smør

160 g hvedemel

40 g rismel/kartoffelmel

1 tsk. bagepulver

3 hele æg

1 tsk. frisk revet ingefær

1 tsk stødt kardemomme

revet skal af 1 citron

800 g rabarberstilke

2 dl rørsukker

1 knust stjerneanis

Forvarm ovnen til 175 grader. Rør smør, sukker og revet citronskal helt hvidt i en røremaskine, til det er holdt helt op med at knase. Pisk herefter æggene i et ad gangen. Tilsæt den friske, revne ingefær og sigt mel, kardemomme og bagepulver ned i massen. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.  Smør en springform grundigt og kom dejen i. Skær rabarberne i stykker af  omkring 2 cm.. Tryk dem godt ned i dejen og drys med sukker og den knuste stjerneanis. Bag i ca. en time.

 

Da jeg smed billedet herover på facebook, var der flere der spurgte, hvem der mon ikke havde spist op? Underligt nok var det min søn. Han elsker kager, som man jo gør når man er næsten tre år, men da hans farmor og farfar kom forbi til kage og havde en gave med til ham(et fyrtårn til hans Thomas Tog bane)kunne han simpelthen ikke vente med at komme til at lege med det og måtte derfor efterlade et lille stykke på tallerknen. Stakkels knægt:-)

Jeps, det var mig der endte med at stå med opvasken, nu min kone havde bagt. Anytime baby. Anytime!