© 2012 . All rights reserved.

Hindbær cuts

Vi rejser rigtig meget og i den forbindelse lærer vi også en del mennesker at kende rundt om i verden. Nogle privat, andre i forbindelse med det arbejde vi udfører når vi er afsted. Hvis vi er på pressetur, er det typisk folk fra turist bureauer. For nogle år siden var vi på rundrejse i midtvesten USA. Wyoming, South Dakota, North Dakota og Montana. Fantastiske steder, masser af Wild West og søde søde mennesker. Vi blev der gode venner med folkene fra turistbureauerne der havde arrangeret en del af turen. De kommer også til Skandinavien, for at oplyse og informere om hvor dejligt der er i deres pågældende stater. Og det hjælper vi dem med indimellem. I denne weekend var de i Danmark og vi inviterede dem forbi til kaffe og kage. Og da de jo er amerikanere, syntes jeg det ville være fint at servere noget rigtig dansk til kaffen. Det blev til hindbærsnitterne her. Da vi skulle forklare dem hvad det var og hvad de hed kom vi lidt i problemer, for hvad hedder de mon på engelsk? Vi endte med at kalde dem Rasberry cuts. Hvilket umiddelbart lyder som en direkte og lidt  barnlig oversættelse. Men rasberry(hindbær) er det jo og cuts kan både betyde snit, men også stykker, så navnet passer egentlig meget godt. Hindbær stykker. Så derfor hedder min version af hindbærsnitter altså Hindbær cuts.

Her opskriften. Så kan du jo selv kalde dem hvad du har lyst til:-)

 

Hindbær cuts: 15-20 stykker

375 g hvedemel

200 g sukker

80 g mandelmel

Kornene af 1 stang vanille

275 g smør

2 æg
en lille drys salt
250-300  af den bedste hindbærmarmelade du kan finde

Flormelis til glasuren


Kom hvedemel, sukker, mandelmel og vanillekorn i en skål og bland det sammen. Skær smørret i tern og gnid det godt ind i melblandingen med fingrene til det blir ’krummet’.Tilsæt 1 æg og ælt dejen til den er lige akkurat er fin og ensartet. Del dejen i to lige store portioner. Rul hver halvdel ud til en stor firkant, mellem to stykker bagepapir. Den skal ikke blive mere end 3 mm tyk.  Gør det samme med den anden portion dej. Læg de to dejfirkanter på en bageplade og smid dem på køl. Lad hvile i en time.
Forvarm ovnen til 190ºC.
Tag den ene dejfirkant ud og fjern bagepapiret. Læg dejen på en silikonemåtte på en bageplade. Pisk det sidste æg og pensl lidt af det i kanten af dejen. Fordel hindbærmarmeladen i et jævnt lag med en paletkniv. Tag den anden dejfirkant ud af køleskabet og læg den over marmeladen. Giv det hele et let pres, så der er ikke er noget luft imellem lagene. Pres kanterne sammen så de er helt tætte og marmeladen ikke kan løbe ud. Prik det øverste lag med en gaffel. Sæt kagen i ovnen ca. 25 minutter eller indtil overfladen er gylden. Tag kagen ud og lad den køle helt af på en rist. Skær i passende stykker.
Glasuren er egentlig, som altid med glasur, flormelis og en lillebitte smule vand. Pisk det godt sammen så der ikke er klumper i og til massen er tyktflydene. Dryp evt. lidt frugtfarve i, hvis du føler dig eventyrlysten. Du kan også gå planken ud med lidt forskelligt krymmel, med forskellige farvesammensætninger der passer til dit valg af glasurfarve.
Disse snitter er meget søde. Sådan er det med hindbærsnitter. Dog primært pga. af glasuren.  Jeg så engang en version som Claus Meyer lavede, uden glasur. Han strøede dejen med rørsukker inden den kom i ovnen. Det gav også en sukker coating, men knap så sød og væsentlig mere “voksen-agtig”. Rigtig lækkert. Så ved du det.
Men glasur med farve er jo altid godt hvis man skal imponere nogle unger.

3 Comments

  1. Mette Svendsen

    Ser super sprøde ud, har aldrig prøvet med mandelmel. Kunne de lide dem ??

    • Hej Mette.

      Ja de faldt vist i ret god jord hos vores amerikanske venner.
      Tak fordi du spørger.
      Prøv selv at lave dem. De blir et hit hos både børn og voksne!

      Kh/Timm

  2. Simone Vendelbo

    Hej Timm,

    Det er bare en super opskrift.
    Har selv lige prøvet at lave dem her i weekenden, og de var bare et hit hos gæsterne og de blev også et hit hos kolegaerne idag 🙂
    Så tak for denne gode opskrift, samt de andre gode opskrifter du ligger ud 🙂

    Kh
    Simone

Leave a Reply to Mette Svendsen Cancel reply

Your email address will not be published.