© 2016 . All rights reserved.

Gyoza – dampet januar kærlighed

Det er blevet januar og mange har måske lidt moralske tømmermænd over alt den mad de har spist over julen og nytåret. Forståeligt nok. Det er her disse Gyozaer kan komme ind i billedet. De smager fantastisk, uden at vælte rundt sig rundt i fedt på panden. De er nemlig dampede og skal serveres rygende varme, direkte fra ovnen. Du kan eksperimentere med fyldet, men sesamolien og ingefæren er med til at give dem den der dejlige smag af “østen.

Ca 18stk.

Snack/forret til 4 personer.

150g hakket svinekød

150g rå rejer

3 forårsløg

3 spsk hakkede svampe

1 spsk revet ingefær

1 spsk maizena

1,5 spsk riseddike

1-2 tsk sesamolie

2 spsk soya

Sort peber

 

1 pakke Gyoza dej – Kan købes i asiatiske supermarkeder.

Hak rejerne fint og rør dem sammen med svinekødet. I farsen røres soya, riseddike og sesamolie. Tilsæt maizena og sort peber. Riv ingefær, hak svampene og snit forårsløget fint. Vend dette i til sidst. Steg en lille prøvedelle for at sikre at farsen er smagt ordentligt til. Pas på med sesamolien, da den er drøj i brug.  Lad farsen hvile en halv time.

Fyld gyozadejen med en lille skefuld fars og fold dem sammen. Pres åbningen godt, så den ikke åbner sig under dampningen

Damp gyozaen med fuld damp i ovnen på 100 grader i cirka 8 minutter. De skal fluffe en smule op og farsen indeni skal føles fast. Den præcise tid kan variere en smule efter størrelsen.

 

Server med en dip af soya og riseddike med en smule sesam i.