© 2012 . All rights reserved.

Gulerodskage

Jeg elsker gulerodskage! I 9 ud af 10 tilfælde er det sådan en, jeg bestiller, når jeg er på café og har lyst til kage. Det er noget med blandingen af kanel, det søde fra gulerødderne og den tunge konsistens, der bare spiller godt sammen med ostecremen på toppen. Som der selvfølgelig ikke skal spares på. Cremen kan varieres efter smag. Du kan for eksempel bruge mascarpone i stedet for den Philadelphia, jeg har brugt. Jeg kan godt lide den lidt salte Philadelphia, men mascarpone er jo også et fantastisk produkt; lidt sødere og mere cremet. Du kan også sagtens rive lidt appelsinskræl eller dryppe appelsin/citron saft i cremen. Hvis du laver kagen til en børnefødselsdag, kan du farve cremen med frugtfarve så den blir rød, grøn, gul, eller måske endda blå! Og du kan drysse med krymmel eller sukkerkugler, der matcher. Cremen er også fantastisk til cup cakes. Jeg er stadig lidt i tvivl, om min mors gulerodskageopskrift er bedre, end den du får her, men indtil det er bevist, får du min opskrift. Jeg lover at poste min mors, hvis det viser sig, hendes er bedst.

Gulerodskagen:

5 dl hvedemel

3 tsk stødt kanel

2 tsk natron

2 tsk bagepulver

3 dl vindruekerneolie

4dl muscovadosukker (du kan bruge brun farin i stedet)

4 æg

500 gram fintrevet gulerod

et godt drys havsalt

Forvarm ovnen til 180 grader. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål; mel, kanel, natron, bagepulver og salt. Rør de våde ingredienser sammen i en anden skål; vindruekerneolie, muscovadosukker og æg. Pisk de to blandinger sammen på røremaskinen og tilsæt de revne gulerødder. Lad det røre lidt på laveste hastighed. Hæld dejen i en smurt form og sæt i ovnen i 50-60 minutter. Prik med en strikkepind i midten efter 45 minutter. Der må ikke hænge dej ved, så skal den have mere. Lad den køle helt af.

Ostecremen:

200 gram Philadelphia flødeost

150 gram blødt smør

160 gram flormelis

1-2 spsk vanillesukker

Pisk alle ingredienserne sammen, fordel ostecremen på kagen, gerne lidt rustikt, og server. Den smager bedst, når den er helt kold!

Leave a Reply

Your email address will not be published.