© 2012 . All rights reserved.

Grillet lammekølle på rugbrød, toppet med grillede grøntsager.

Når jeg griller, og det gør jeg ekstra meget for tiden, så laver jeg altid rigeligt af alting. For ligeså fantastisk som det smager direkte fra grillen, ligeså skønt smager det dagen efter, koldt og på et stykke godt rugbrød.

 Ingredienser:

En lammekølle

Masser af frisk rosmarin, timian, koriander

5 Citroner

3 hele hvidløg

3-4 røde peberfrugter

Et bundt grønne asparges

2-3 bundter forårsløg

En bakke cherrytomater, gerne på stilk

6-8 rødløg

Et surdejsbrød

Et groft rugbrød

Olivenolie

Balsamico

Havsalt, peber

Udben en lammekølle. Eller køb en udbenet hos slagteren. Irma har også en rigtig god dansk økologisk lammekølle.

Smid den i en pose med  masser af olivenolie, citroner, friske kviste af rosmarin og timian, hele flækkede hvidløg og et godt pulver salt.

Lad den marinere en dag eller to i køleskabet. Vend den en gang imellem. Tag den herefter ud af posen og tør den godt af. Smid på glohed grill, direkte varme. Lad den brune godt af og skru ned eller gå over til indirekte varme. Pensl den undervejs med en rosmarin dusk, dyppet i olivenolie eller citronsaft. Lad den endelig ikke blive for gennemstegt.

Smid nogle hele røde pebre på grillen og lad dem blive helt sorte. Læg dem så i en pose(der kan tåle varmen), slå knude på og lad dem ligge ti minutters tid.

Vend asparges, forårsløg og cherry tomater i lidt olie og grill det hele ved god varme på en grillpande.

Flæk en 6-8 rødløg på langs, med skal på og det hele, læg dem i en foliebakke, dryp dem med olie og god balsamico og steg dem på grillen til de er møre.

Efterhånden som grøntsagerne bliver færdige, de skal stadig ha godt bid, lægger du dem på et stort fad. Tag skallen af rødløgene inden de ryger på fadet. Find nu posen med dine røde pebre, som nu er blevet afkølet og den sorte skal har løsnet sig. Pil alt det sorte af, og fjerne kerne og stilk. Riv i store strimler og læg på fadet med de andre grøntsager. Dryp med citron og olie og bland det hele let sammen.

Lammekøllen er færdig nu. Læg den på et skærebræt og lad den hvile lidt. Hak imellemtiden en masse frisk bredbladet persille, rosmarin, timian og hvis du har lyst, masser af koriander. Læg det i et fad og dryp med olie, citron og balsamico. Når køllen har hvilet sig, skærer du den i skiver og lægger skiverne hen på de hakkede urter. Husk at gemme lidt af køllen til imorgen! Massèr det hele godt sammen, så kødet er godt dækket af urterne. Læg det nu oven på de grillede grøntsager og drys med det sidste af urteblandingen.

Dryp nogle gode skiver surdejsbrød med olienolie og giv dem et par minutter på grillen.

Server det hele på en gang.

Et godt tip er at tage en grillet tomat eller to og gnide godt ind i brødet, så det suger al den søde grillede saft. UHM!

Hvis ikke du har inviteret for mange gæster, skulle der gerne være lidt kølle og grillet salat tilbage til imorgen, hvor du nu kan lægge et par tynde skiver på et stykke groft rugbrød og anrette lidt af de grillede grøntsager på toppen med et godt kværn salt og peber. Evt. lidt chutney hvis du har noget stående. SÅ er det SOMMER!

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.