© 2012 . All rights reserved.

Gæstekok på 5 stjernede Mortens Kro i Aalborg

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

En skøn efterårsaften aflagde multikunstner og fornylig udsprunget klassekok Timm Vladimir, Mortens Kro i Aalborg et kulinarisk gæstevisit, hvor han bød de nordjyske ganer på smagsprøver fra sit personlige køkken, der blandt andet gav ham titlen som Danmarks første Masterchef.

Af Kristian Brask Thomsen; Foto: GastromandLinda Suhr og iPad.

Det var Morten Kok, blandt venner kærligt kaldt “Marquisen”, der havde inviteret Timm Vladimir til et visit på hans hæderkronede – og i år nu 15-årige gamle restaurant “Mortens Kro” i Aalborg. Kroen, der velsagtens er Kongerigets mest kosmopolitisk indrettede af sin slags.

Af samme årsag noterede Børsens Ole Troelsø også for ganske nylig restauranten for hele fem funklende stjerner, og skrev blandt andet:

“Den uindviede ikke-nordjyske læser forestiller sig måske en hyggelig krofatter og et gammelt bindingsværkshus, når Mortens Kro bringes på bane. Men der er tale om en moderne indrettet gourmetrestaurant, hvor et tykt lydtapet hensætter gæsten i en stemning, der rimer mere på Hotel Costes i Paris end på krofatters stråtag. Her flyder champagnen, hertil drages de, som vil spise rigtig godt, og vel også en hel del. der gerne vil se og ses. Denne krofatter er kendt for konsekvent at afblege sit hår som en del af den iscenesættelse, der er en vigtig del af Mortens Kro som Nordjyllands smarteste spisested.”

Mest kendt på det kulinariske landkort blev Morten Kok velsagtens, da han med diskret hanekam i sen 90′erne snuppede titlen som Årets Kok – og som klassens frække dreng efterfølgende udgav kogebøger med smålumre titler såsom ”Pigernes Kulinariske Fristelser” og “Sensuelle Stunder”. Dybt underholdende – og kombineret med den faste TV-optræden i “Røg i køkkenet”, har Morten Kok i mange år været et naturligt, lettere avantgarde omdrejningspunkt i den nordjyske hovedstad. Så absolut et besøg værd.

Mortens Kro, Mølleå 4, 9000 Aalborg, +45 9812 4860.

Dinner vith a view.

Dinner vith a view.

Men nok om den Marquisen, der naturligt allerede er blevet omtalt spalte op og ned igennem to små årtier. I stedet over til “the new kid on the block” – The Joker, Timm Vladimir – landskendt og nationalt elsket for sin rolle i komikerduoen Timm og Gordon. Endvidere skuespiller, fotograf, globetrotter og som tidligere nævnt – samt i denne sammenhæng om noget relevant – den første dansker vinder af Masterchef.

Timm Vladimir har helt fra barnsben været et madøre, og hans passion for at udforske smag og innovative teknikker er kun støt vokset siden. Det var også som naturlig følge af dette at han vandt det  – over hele verden – populære tv-program, hvor han følgelig skabte et navn for sig selv som en seriøs amatørkok, – og med et ikke uanseligt potentiale for at tage det videre til det næste niveau.

Der bliver tryllet før de rejsende i CPH Lufthavn.

Der bliver tryllet for de rejsende tidligere på året i Københavns Lufthavn.

Siden har han etableret madbloggen www.timmvladimir.dk, og medvirkede desuden som medvært i det “Det Vildeste Måltid” – et tv-program, hvor han tilberedte nedlagt vildt over åben ild i Sydafrika. Han åbnede sin første pop-up restaurant i Københavns Lufthavn i forbindelse med Copenhagen Cooking 2012, – og dette sammen med de tre fuldblods-stjernekokke Adam Aamann, Thomas Rode og Jakob de Neergaard.

Men den kulinariske fjer i hatten par excellence, må uden sammenligning være etablering samt åbning af den i særhed allerede populære madskole Timm Vladimirs Køkken, skabt i en naturlig og smukt designet forlængelse af Valby Station i København.

Timm Vladimir kendetegner sit personlige køkken som ikke nødvendigvis kompliceret, men i stedet med et passioneret hjerte, bankende for den rene velsmag. Sandheden er dog, at han på flere måder allerede har bevist sine kulinariske evner, og med teknikker, der overgår mange uddannede kokke. Det viste han også denne aften på Mortens Kro. Ægte talent fornægter sig ikke, – dette også selvom han gik til opgaven med en vis portion naturlig ydmyghed.

Strike a pose - i Timm Vladimirs Køkken.

Strike a pose – i Timm Vladimirs Køkken, Valby.


Herunder menuen samt en mindre billedserie fra aftenen i Nordjyllands Paris. Som man sikkert fornemmer, var det en stor fornøjelse at være med.

_______________________________________________

MENU

Variation: Græskar panna cotta med syltet græskar, ristede kerner samt græskarsifon.

Jomfruhummerbisque med stegte haler, Pernod og dild.

Pighvar på blomkålspuré med flæskesværscrumble, ærteskud og dildolie.

Oksetournedos med bearnaise, syltede kantareller, rugbrødscrumble og brombær.

Chokolade ganache med appelsinolie og flager af Maldon Salt.

Koldskål med friske bær, bagt som cheesecake.

_______________________________________________

Der fjolles inden service.

Men så indtraf koncentrationen…

Græskarbanditten.
Græskarbandit i Marquisens favoritbelysning.

Lilla brød._______________________________________________

Hov..
Der holdes øje..

_______________________________________________

Den ret så lækre jomfruhummerbisque.
Den ret lækre jomfruhummerbisque.


_______________________________________________

Pighvar par Excellence
Pighvar par Excellence


Kødet anrettes. Vi missede desværre at skyde den færdige sag.
Kødet anrettes. Vi missede desværre at skyde den helt færdige sag.

_______________________________________________

Den pirrende chokolade ganache havde vi derimod meget godt styr på.Desserterne havde vi derimod meget godt styr på.

Den mildest talt pirrende chokoladeganache.Up close and personal på den mildest talt pirrende chokolade ganache.
Koldskål som Cheesecake à la Royal.
Koldskål à la Cheesecake Royal.

_______________________________________________

Flotte fyr.

I restauranten.

 

Kristian Brask Thomsen

Kristian Brask Thomsen – tidligere restaurantdirektør og chefsommelier, ved bl.a. Konrad, Formel B, The Square i London & Sofitel Plaza. Inkarnationen af passion og professionalitet: Tjener af den gamle skole, skribent, bon vivant og netværksmand på internationalt niveau, som medstifter af varierende on-line social networking sites. Når han ikke svinger pennen, rådgiver han bl.a. gourmet restauranter, topkokke og bedre hoteller samt brands indenfor det gode liv i kommunikation. Desuden står han bag en lang række tiltag inden for mad, vin, kunst, natteliv og social networking — senest The Dinner Party.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail