© 2015 . All rights reserved.

Fishcakes med spicy ris.

Fishcakes er en sjov og lidt anderledes måde at lave fiskedunser på. Du kan selvfølgelig sagtens stege dem og få et mere almindeligt fiskefrikadelle udtryk, men dampningen giver dem en lethed som nogen gange kan være et dejligt alternativ og den asiatiske måde at krydre dem på, understreger letheden. De spicy ris jeg laver til er mine absolut yndlingsris og hvis du virkelig vil give den gas, så friterer du fiskeskindet og serverer til, som et lækkert sprødt “fiskeflæskesvær”.

200 g fiskefars af hvid fisk
200 g frisk laksefilet, skåret i små tern
2 spsk chilisauce
1 spsk fish sauce
1 æg
1 rød chili
1 spsk limesaft
havsalt, friskkværnet peber
masser af frisk koriander

Bland alle ingredienser, undtagen basilikum og koriander, sammen, til du har en homogen masse der klistrer lidt. Pensl nogle ramekiner med olie og læg så et par korianderblade ned i bunden, det bliver til oversiden af fiskekagerne. Kom lige mængder fars i hver ramekin og giv plads til, at de godt kan hæve lidt i ovnen. Stil ovnen på dampfunktion, 95 grader, og damp fiskekagerne i 30 minutters tid. De skal være faste men endelig ikke hårde. Tag fiskekagerne ud og lad dem stå et øjeblik. Vend dem ud på et skærebræt og server dem rygende varme med spicy ris, chilisauce eller soya og masser af frisk koriander på toppen.

Jeg bruger som regel også lakseskindet. Aftør det godt og fritér det i en pande med lidt olie, til det er sprødt og lækkert. Det smager fantastisk og giver lidt knas på tallerknen.

Spicy kokosris
2 rødløg skåret i tynde, halve skiver

1-2 røde eller grønne chilier

4 dl basmatiris

Revet limeskal fra 1 lime

2 tsk nigellafrø (sorte sesamfrø kan også bruges)

1 dl kokosmel

7 dl kyllingefond

salt og peber
Hak chillierne ud i små tern. Vurder selv, hvor stærkt du kan lide det. Svits rødløg og hakket chili i lidt olie. Tilsæt ris, limeskal, nigellafrø og kokosmel og svits i et par minutter. Tilsæt fonden og lad risene koge for svag varme under låg i 12 min.