© 2017 . All rights reserved.

Et hverdagstake på Ramen suppe.

Med fare for at få hele Ramen verdenen efter mig, vil jeg prøve at videregive min hverdagsagtige måde at lave det på.
Det hele handler om en god boullion. Køb den bedste fond/boullion du har råd til. Eller allerbedst; lav den selv. Det er hovedingrediensen her, så den er RET vigtig.
Derefter skal den smages til med lidt asiatiske saucer og så hældes ud over grøntsagerne og nudlerne. Enkelt og sindssygt lækkert.
Nedenstående er ting jeg som regel kommer i, men hvis jeg f.eks ikke har mere miso,  kommer der måske østersauce i, ellers så udelader jeg det helt. Men soyaen og limen er vigtige, for at få den “rigtige” smag frem.
Nogen gange bruger jeg en riseddike eller lidt balsamico til at justere smagen med. Den skal være kraftig og gerne lidt syrlig, efter min smag.
Grøntsagerne kan du også sagtens variere, alt efter hvad der er i køleskabet, men det skal helst være nogle der hurtig kan opvarmes af suppen og spises ret rå. De blødkogte æg udelader jeg personligt aldrig, men det er bare mig…
Ideen er at arrangerer dine grønne ting i skålen, måske også dine nudler og så hælde suppen over ved bordet, så grøntsagerne bliver tilberedt med det samme. Suppen skal være meget varm. Drys evt. med urter, hvis ikke de allerede er i skålen, når suppen kommer på.
Suppen:
1liter god fond/boullion, kan være okse, gris eller kylling. Har også en gang brugt lammefond, det fungerede fint.
4 spsk soya
1 spsk fishsauce
1 spsk misopasta
saft fra 1-2 limes
1 lille tommel ingefær, friskrevet
Det grønne:
Prøv dig frem med lidt, men bestemt ikke alle, af følgende
Bønnespirer
Spinat
Forårsløg
Broccolini
Sukkerærter
Koriander
Asparges
Chilier
Beregn min. 1 blødkogt æg til hver.
 Retten kan sagtens spises uden kød, men jeg foretrækker den med.
En god bøf, kan være tyndsteg eller en anden af de billige udskæringer, men også sagtens rib eye. Je bedre kød, jo bedre smag. Eller en lækker svinekotelet, fra nakken måske..Kylling kan også bruges. Kødet skal steges, men det må gerne være godt rødt for oksekødet, pink for svinekødet og kun akkurat gennemstegt for kyllingen. Kødet skal skæres i tynde skiver og lægges i skålen, sammen med det grønne.
Nudlerne:
Du kan teoretisk set bruge hvad du har lyst til, jeg bruger som regel æggenudler, men du kan sagtens bruge risnudler  eller hvad der ellers er derude i butikkerne.
Når du har kogt fonden og den er som du vil ha den, kan du vælge at koge nudlerne direkte i fonden. Hvis det er risnudler, kan du bare putte dem i skålen, sammen med alt det grønne og ægget,  de hurtigt kogt, når du hælder fonden over.