© 2015 . All rights reserved.

Dukkah panerede sild. Perfekt til julefrokosten

Vi danskere elsker sild. Og der ryger nok en del af årets ration ned, i denne julemåned. Her har jeg lavet et lidt anderledes bud på den klassiske stegte sild. Den tilbyder lidt varme krydderier, som bestemt klæder det ofte lide “fade” julebord. Dukkah’en her er ikke stærk, så hvis du er til den slags kan du nemt smide lidt tørrede chiliflager i. De kan spises lune, det foretrækker jeg faktisk, men de er mindst ligeså gode kolde. Server med rugbrød og brøndkarse eller f.eks karseblomster og et godt dryp citron/lime.

Denne opskrift er fra min nye kogebog “Små retter, Stor smag”. Hvis du kan lide opskriften og har lyst til flere spændene opskrifter fra hele verden, kan du købe bogen  i din boghandel, eller via linket her til højre på siden. Den er er også perfekt som mandel eller julegave, når jeg nu selv skal sige det:-)

1 sild, udbenet, per person

1 dl hvedemel

2 æg, sammenpiskede

1 dl dukkah

solsikkeolie og smør til stegning

Tag sildene ud af køleskabet, salt dem godt på kødsiden og lad dem ligge ved stuetemperatur i cirka 30 minutter. Dette er med til at gøre kødet lidt fastere.

Dernæst skal de vendes, først i mel, derefter i de piskede æg og til sidst i dukkah.

Steg sildene i en blanding af solsikkeolie og smør, to minutter på hver side, eller til de er blevet fint brune. Lad dem dryppe lidt af på køkkenrulle.

Spis dem varme og anret på et fad med frisk brøndkarse og nogle gode dryp citronsaft.

 

Dukkah:

100 g hasselnødder

30 g sesamfrø

30 gram korianderfrø

15 g spidskommen

1 spsk salt

friskkværnet peber

Rist alle frøene på en meget varm pande, til de begynder at afgive masser af duft, cirka 10-15 sekunder. De må ikke blive brændte. Hæld frøene i en morter og knus. Hæld hasselnødderne i morteren og knus dem sammen med krydderierne. Tilsæt salt og peber. Bland og smag til.