© 2016 . All rights reserved.

Dobbelt dampede Gnocchi.

Jeg elsker gnocchi. Men af uransagelige årsager laver jeg dem ikke så tit. De er teoretisk set RET nemme at lave, men som med så meget andet der har med en dej at gøre, kan de være lidt besværlige hvis ikke man har “føling” med dejen. og det har man jo ikke altid, hvis ikke man laver det så ofte. Dejen skal ha den rette konsistens og du skal derfor føle dig lidt frem, og ikke bare smide al melet i på en gang. Dejen skal faktisk føles “‘let, altså som i at den føles som om den ikke vejer så meget. Og den skal ikke være klistret. Prøv dig frem. Når først man har den, er man ikke i tvivl. Her damper jeg både kartoflerne inden de bliver most og også når dejen er samlet og lavet til gnocchi’er. Det kan man nemlig sagtens. Det bevarer lidt smag og konsistens synes jeg.

4 personer

400g kartofler (brug for nemhedens skyld bagekartofler)

2 store æggeblommer

200g mel (plus lidt til at rulle dem ud)

1 tsk Salt

Pesto

1 bund basilikum

20g parmesan

1-2 spsk pinjekerner

1dl olivenolie

1 fed hvidløg

saft af en halv citron

Salt og peber.

 

Damp kartoflerne med skræl i 30-40 minutter ved 100 grader til de er møre. Pil dem og mos dem med en gaffel. Rør æggeblommer og salt i. Til sidst æltes mel i. Dejen skal føles let og ikke klistre til fingrene. Lad den trække en halv times tid på køl.

Herefter deles dejen, rulles i pølser og skæres ud i stykker af 1 cm. Kør eventuelt en gaffel over dem. Damp ved 100 grader i 7 minutter. Du kan nu servere dem, eller vælge at stege dem lynhurtigt på en varm pande med smør, så de får lidt stegeskorpe. Det er også ret lækkert.

Blend alle ingredienserne til pestoen (basilikum, parmesan, olie, pinjekerner og hvidløg). Når massen er findelt i blenderen, smages den til med citronsaft, salt og peber.

Server gnocchien med pesto, masser af friskrevet parmesan og eventuelt lidt friske basilikumblade.