© 2016 . All rights reserved.

Dampede porre med æg og baconvinaigrette

Dampede porre med æg og baconvinaigrette

(Denne opskrift er lavet som en del af mit samarbejde med Electrolux)

Porre spises ofte som snittede eller kvarte, men her får de lov at at spille hovedrollen, som hele versioner med en æg og bacon vinaigrette. Perfekt som en slags salattilbehør eller bare på morgenmadsbordet en doven søndag. Vinaigretten kan sagtens laves dagen før, den skal bare lige varmes op, eller stilles på køkkenbordet mens du laver resten. Du kan også grille porrerne, efter de er dampet, får at give dem lidt farve og lidt “grill” smag…

 

 Tilbehør til 4 pers

 

10-12 meget små porre

5-6 kviste timian

20g smør

Salt og peber

 

2 æg

 

50g bacon

1,5 spsk kapers

0,5 finthakket skalotteløg

2 spsk finthakket purløg

1 spsk grov sennep

3 spsk citronsaft

6 spsk olivenolie

Salt og peber

 

Skovsyre eller andre urter.

 

På en plade lægges de rensede porre. Herpå kommes små klatter smør, salt, peber og timian. Kom også æggene ind i ovnen. Damp begge dele ved 100 grader i 8 minutter.

På en pande steges baconet sprødt. Kom citronsaft, løg, kapers og sennep ned til baconet og baconfedtet. Pisk det sammen og pisk efterfølgende olien i. Slut af med purløg, salt og peber.

Fordel porrerne i et fad, kom kvarte æg over og top op med vinaigrette og skovsyre.