© 2015 . All rights reserved.

Dampede muslinger, det blir ikke lettere. Og lækrere!

Jeg elsker dampede muslinger! De smager af det friskeste hav og er verdens nemmeste ret at lave. Ja det er næsten ikke engang en opskrift. Og med dampovn bliver de lettere end nogensinde før! Og du kan ovenikøbet lave denne ret til masser af mennesker, da du nemt kan dampe på flere bradepander af gangen.

1-2 kg muslinger

2 dl hvidvin

Bredbladet persille eller koriander

Chili, frisk

Salt

Sæt ovnen på fuld damp(99 grader) og 15 minutter. Skyl muslingerne under den kolde hane og hæld dem over en bradepande. Hæld vinen over.Når ovnen er helt opvarmet efter ca. 5-6 minutter, så sætter du hurtigt muslingerne i ovnen. Giv dem 6-8minutter. Imens kan du hakke persille eller koriander og chilien. Når muslingerne har åbnet sig er de færdige. Tag dem ud af ovnen og hæld dem over i et flot fad eller fordel dem i 4 skåle. Husk at få det dejlige saft med i bunden af bradepanden. Drys med lidt salt og masser af persille eller koriander og den friskhakkede chili. Spis med det samme.