© 2015 . All rights reserved.

Dampede boller med kyllingetopping

Disse lækre dampede boller stammer fra Kina, men er blevet mere og mere populære i Vesten, især i USA, hvor de ofte serveres med svinekød. Men man kan stort set komme hvad som helst i dem. Her har jeg puttet dampet og “trukket” kylling i, som fungerer rigtig godt. Lidt lynsyltet fennikel fungerer rigtig godt, også til en svinekødsversion og de rå grøntsagsstave er næsten obligatoriske, uanset hvilket fyld du vælger at komme i.

 

Dampede boller med kylling 

Boller (12 stk)

400g mel

15g gær

2 spsk sukker

1 tsk salt

1+1 spsk jordnøddeolie

2,5dl  varmt vand

Opløs gæren i vandet. Tilsæt en spsk olie, salt og sukker. Rør melet i lidt af gangen. Ælt dejen i 6-8 minutter til den er ensartet og elastisk. Lad den hæve til dobbelt størrelse. Del dejen i 12 lige store dele, rul dem til kugler og så derefter rulles til en tykkelse af cirka 0,5-1 cm. Pensel den ene halvdel af bollerne og fold dem indover hinanden. Lad dem hvile i cirka 10 minutter. Kom bollerne på en bageplade og bag dem ved fuld damp(99 grader)  i 8-10 minutter.

Fyld: 

1 fennikel

2 spsk olie

2 spsk hvidvinseddike

1 agurk

2 gulerødder

400g kyllingefilet

1,5dl hoisinsauce

0,5 dl vand

frisk koriander

Damp kyllingebrystet i 15 minutter på fuld damp(99 grader). Lad det køle en smule. Herefter plukkes det fra hinanden. Kom Hoisinsauce og vand på en pande. Varm op så hoisinsaucen smelter. Kom kyllingen heri til den er varmet igennem og hoisinsaucen er kogt ind. Skær fenniklen tyndt, mariner med olie og eddike, salt og peber. Pres det godt sammen og lad det trække et kvarter. Skær agurk og gulerødder i tynde julienne. Fyld bollerne med marineret fennikel, kylling og gulerødder og agurk. Top op med frisk koriander.