© 2017 . All rights reserved.

Chicken Nuggets.

Indrømmet! Det her er nærmest ikke en opskrift. Men da jeg postede billedet forleden på min instragram, var der mange der spurgte efter en opskrift. Så her kommer fremgangsmåden. Og hey, alle kan lide nuggets, både voksne og børn. Jeg bruger en hel kyling, men vil du lave den hurtige version kan du bare købe bryst eller lår…

1 hel øko kylling

en håndfuld mel

3 æg

200 g pankorasp

Krydderier

Start med at skære vinger og lår af kyllingen. Lårene deles i underlår og overlår. Underlårene lader du være hele, overlårene udbenes og skæres i 3-4 stykker. Vingerne skærer du den yderste del af, den skal ikke bruges. Igen deles vingen op i over og under. Men lade benene blive i. Brysterne skæres fra skroget og skæres ud i mundrette tern. Skroget, plus benene fra lår og vinger,  fryser du, til en dag du gider at lave fond på dem.

Nu tager du en pose, stor nok til at rumme al kyllingekødet, kommer en håndfuld mel i, lidt salt og evt. krydderier, så som paprika, eller lignende, som giver lidt varme til blandingen. Kom nu kyllingekødet i posen, luk den godt og ryst så hele baduljen, så alt kødet bliver dækket af et fint lag mel. Pisk 3 æg ud i en skål og kom en masse pankorasp i en anden skål. Varm 5 cm solsikkeolie op i en gryde til ca. 180 grader og hold den der. Vend nu kyllingestykkerne i ægget og derefter direkte over i pankoen, så de er helt dækkede af de lækre brødflager. Kom 4-5 stykker i gryden af gangen og giv dem ca. 4 minutter i alt. Vend dem nogle gange undervejs. De skal være gyldne og lækre. Lårkødet skal ha lidt længere tid end brystkødet. Læg de færdige stykker på noget fedtsugende papir, så de lige kan dryppe af. Overfør dem til en skål, så de er klar til servering.

Bland en mayonnaise med lidt chilisauce, til den har den rette varme og server som dip til dine nuggets.

Alternativer:

Du kan sagtens lave den “nemme” version og bare købe kyllingebryst. Så skal du ikke udbene en hel kylling. ,Jeg synes nu at lårkødet er langt det bedste og kunne aldrig selv finde på bare at købe kyllingebryst. heller ikke til andre retter. Det er simpelthen for kedeligt. Du kan også sagtens købe lår alene, men så skal de jo altså bare udbenes. Det er faktisk heller ikke så svært:-)

Du kan bruge alle slags rasp til paneringen, du kan også bruge havregryn eller knuste cornflakes hvis du vil. Du kan også sagtens bage dem i ovnen, hvis du vil lave en mere fedtfattig version.

Dipmæssigt er der totalt frit spil. Bland cremefraiche og yoghurt, igen hvis det skal være fedtfattigt, og bland hvidløg, purløg, estragon eller whatever du kan lide i den.

P.S: Jeg tager normalt al skindet af alle dele af kyllingen, breder det ud på noget bagepapir med “ydersiden” opad, drysser det med lidt salt og dækker med en nyt stykke bagepapir, Så sætter  jeg det i en 170 graders varm ovn, mellem to bageplader, så de ligger i pres og bager det 45-50 minutter. Så har du helt lækkert sprødt kyllingeskind, som du kan knuse og komme i din dip eller bare bruge som lækre chips.