© 2012 . All rights reserved.

Hvide asparges! Med beurre noisette….

 

Jeg lavede hvide asparges forleden – kunne simpelthen ikke vente på de nye danske (de må være lige på trapperne), så jeg købte nogle tyske. Tyskerne spiser åbenbart utroligt mange asparges, så jeg tænkte, de ikke kunne være helt dårlige. Det var de heller ikke. Jeg smed et billede af dem på facebook og fik efterfølgende flere mails og spørgsmål om, hvordan jeg lavede den beurre noisette, jeg serverede til. Svaret kommer her. “Nøddesmørret” kan bruges, som her, til hvide asparges, men også til mange slags hvide fisk eller med et pocheret æg på toppen. Jeg bruger det selv ofte til mine hjemmelavede ravioli. UHM! Det vigtige er at få den der perfekte nøddeagtige smag frem i smørret, og så knække fedmen med lidt rå løg og mandler, der samtidig giver crunch.

Beurre Noisette:

150 gram smør (de fleste ville nok bruge usaltet smør, men jeg brugte altså almindeligt saltet her)

1 finthakket skalotteløg

5-7 finthakkede mandler

1 stjerneanis

evt. lidt revet appelsinskal

Parmesan, revet eller i tynde flager (fra et helt stykke ost)

Smelt smørret langsomt i en tykbundet gryde. Skru op for varmen, når det er smeltet og brun det godt af. Det må ikke blive brændt. Skru ned og tilsæt det meget finthakkede løg, mandlerne og evt. lidt fintreven appelsinskal. Stjerneanissen skal også med ned i gryden nu, men tages op igen inden servering. Den er kun med til lige at forstærke løgets smag og sødme. Dryp smørret gavmildt ud over aspargeserne, din hvide fisk eller dine ravioli. Eller hvad du ellers har lyst til:-) Slut af med et godt riv parmesanost.

Asperges

By the way, jeg sous videde aspargeserne i 30 minutter på 85 grader (som Thomas Keller dikterer) og de blev simpelthen så fantastiske, at jeg aldrig vil tilberede dem på nogen anden måde. Sikke en smag! Her kommer sous vide virkelig til sin ret. Jeg har førhen altid kogt eller dampet asparges, men man kan jo nærmest ikke undgå at miste smag til kogevandet på den måde. Ved vakumpakning mister man ingen væske, det hele bliver derinde og det kan smages. Dryssede dem med lidt salt og en anelse sukker, inden jeg vakumpakkede dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.