© 2015 . All rights reserved.

BBQ ben

Her i julemåneden er vi mange der spiser ret meget svin. Også FOR meget måske. Men skal man ha det, er det rart at give det lidt smag, så det hele ikke bare ender som en saltet, lidt fedtet fornemmelse i ganen. Her er en stegebensversion med masser af BBQ smag, som stadig er sød, men ogsåtilbyder lidt krydderier, som, jeg selv ihvertfald, savner lidt i her i julen..
1 kg stegeben

BBQ saucen

3dl ketchup

6 spsk brun farin

2 spsk Worchestersauce

2 fed hvidløg, presset

0,5 dl balsamico

4 teskefulde røget paprika

3 teskefulde timian

2 teskefuld cayenne peber

1 “tommeltot” ingefær, friskrevet

frisk chili i tern, efter behov

Salt

 

Dette er grundsaucen, der kan sagtens tilsættes flere krydderier efter ønske. Bland alle ingredienser og lad dem hvile på køl, en times tid. Du kan også give saucen et hurtigt opkog for bedre at samle smagene.

Mariner kødet i halvdelen af barbecuesaucen. Lad det gerne trække i et par timer.

Kom kødet på en rist og damp det ved 99 grader i en time. Kødet skulle gerne være mørt nu.

Kom benene i en bradepande med bagepapir under. Smør halvdelen af den resterende barbecuesauce på og sæt dem i ovnen på fuld blus. Pensel løbende med mere sauce, så de bliver rigtig sticky. De skal blot være i ovnen til bbq saucen er karameliseret og blevet mørk, måske endda sort visse steder. Hold øje med dem, det går pludselig hurtigt.

Server med det samme, måske sammen med en slaw lavet på spidskål og en god øl.