© 2017 . All rights reserved.

Bagt hvidløgsolie og hvidløgspuré.

Det her er en af de opskrifter, hvor man ender op med at få flere ting ud af en process. Det elsker jeg. To for ens pris. Her er det bagte hvidløg, som bliver til en lækker pure, og olien som man bager hvidløget i, der ender som en skøn og velsmagende olie, der kan bruges til stort set alt. Ja tak!

6-8 hele hvidløg

1 liter solsikke olie

Nogle kviste timian eller rosmarin

Måske en tørret chili eller to

Skær den yderste top af hvidløgsfeddene, så der akkurat er åbent ind til selve hvidløgsfeddet. Placer dem ved siden af hinanden i et ovnfast fad, kom lidt timian eller rosmarin imellem hvidløgene og læg evt. et par tørrede chilier ved. Hæld olie over, til de er næsten dækkede, og pak fadeet ind i først bagepapir og dernæst staniol. Det skal være helt tæt. Sæt dem i en 180 graders varm ovn og giv dem en god times tid. Tag dem nu og og mærk om de er møre og bløde. Ellers giv dem lidt mere. Er de klar, sætter du dem tilbage i ovnen, utildækkede, så det øverste af hvidløget lige får lidt farve. 5-8 minutter. Tag ud og lad det hele køle lidt ned. Nu kan du tage hvidløgene op og presse feddene ud af skallerne, mose dem med en gaffel og komme dem på et glas. Hæld noget olie på toppen, så de lige er dækket, så holder de sig længere. Pureen kan du bruge som smagsgiver i sammenkogte retter eller i saucer og mayonanaiser. Eller bare som smørelse på brød. Olien der er tilbage i fadet, sier du lige, så den er klar og fin og kommer den på et glas eller en flaske. Den kan du ligeledes bruge til at smagsgive gryderetter eller mayo, men også til at stege i eller måske i en salatdressing. Olien holder sig let et par uger.