© 2012 . All rights reserved.

Mad & Bolig

 

Jeg blev fornyligt kontaktet af magasinet MAD & BOLIG og spurgt om jeg ikke kunne tænke mig at komme op med en tre retters menu til deres læsere. Pænt stolt svarede jeg “Selvfølgelig kan jeg det”.

Så jeg fandt på nogle gode vinterretter der både kan lune og tilbyde lidt polstring til at stå imod den kolde og blæsende vinter.

Det endte med følgende menu:

Forret: Pighvar bisque.

Hovedret: Åben lasagne med anderagout og en lille appelsin/fennikelsalat on the side.

Dessert: Pandowdy Æbletærte.

Gode gedigne retter, der både er udfordrende og sjove at lave , men også utroligt velsmagende og imponerende at sætte på bordet til gæster en lørdag aften. Og så er der nok til restemad efter søndagsgåturen. Uhm!

Forleden gik det så løs i køkkenet. Fotograf Lars E og hans assistent Thomas Rønn ankom kl. 10 formiddag til mit hus, og så gik vi igang.  Anderagouten blev først sat over. Den skal stå i ovnen i mindst to timer for at blive mør. Imens havde vi tid til at få lavet pastadejen til lasagnen, mørdejen til tærten og den lille appelsin/fennikel salat. Bisquen, som jeg havde lavet dagen i forvejen(den tager tid at lave fra bunden) blev først fotograferet. Der blev sat lamper og reflektorskærme op og vi diskuterede hvor meget pighvar man skulle kunne se nede i bisquen  osv. Det gode ved at tage madbilleder er at man må spise maden bagefter. Så det gjorde vi. Kan godt love jer for at den pigvhar bisque er værd at prøve derhjemme!

Salaten var klar til sit closeup så den røg også ind foran Lars E’s ferme linse og indimellem madskuddene tog vi også en masse billeder af mig der stod og tilberedte maden. Elsker faktisk selv den slags billeder. Kokke der gør deres ting!

Pastaen blev rullet ud i lange plader, så vi kunne folde dem henover og indimellem andreragouten til det jeg kalder for en åben lasagne. Mest fordi den består af en kødsovs, i dette tilfælde en andreragout, med pastaplader imellem.  I denne version dog én lang pastaplade, og uden den ellers klassiske bechamelsovs. Den blev supergod, med masser af revet pecorino ost udover og et flot billede kom der også ud af den.

 

 

 Æbletærten røg i ovnen lige efter anden kom ud. Vi var nemlig lidt bagud med tiden og det hele skulle nåes på en dag. Teknikken, som bliver kaldet pandowdy, går  ud på at bage tærten en halv time til mørdejen er lige akkurat sprød. Så tages den ud af ovnen og så skal man knække dejen og store stykker, så alle aromaerne fra æblerne, citronskallen osv, bliver frigjort og stiger op. Det får de så lov til endnu en halv time i ovnen. Derefter tages tærten ud igen og hviler i 20 minutters tid. For pokker en vintertærte. Smagen er nærmest parfumeret af de to forskellige slags æbler, appelsinsaften og citronskrællerne. Og så serveret med et godt sjask piskefløde. Wauw!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det blev en super hyggelig og meget mad og fotonørdet dag i fantastisk selskab. Desværre må jeg ikke poste opskrifterne her, før de har været i MAD & BOLIG. Vores “anstrengelser” kan ses i februar nummeret der udkommer den 16 februar.

Alle billeder i dette indlæg er taget af Lars E. Tak for lån!

4 Comments

  1. Mette Svendsen

    Det ser super lækkert ud det hele Timm . Glæder mig til at se ” Det vildeste måltd ” har selv været en tur i Kenya og et er sikkert vi kommer tilbage. Ha`en god dag. Knus fra en stor fan

  2. Ane

    Wow, jeg er dybt imponeret og nu også hundesulten! Det er en superflot blog. Gennemført lækker ned i mindste detalje! Den der kringle .. YUM. Jeg glæder mig til at afprøve nogle af opskrifterne. Men nu skal jeg foreløbig lige have tørret mundvandet af tastaturet … 😉

    • Haha. Tak for det Ane. Håber dit tastatur overlever:-) Glæder mig til at høre om hvordan det er gået når du har prøvet nogle af opskrifterne.
      Kh/Timm

  3. Hej Timm

    Så kom din ventede madblog endelig, den var længe ventet. Vi har op til flere gange brug din madblog i forbindelse med vores madkursus op Amu-Fyn i Odense med stor, stor begejstring.

    Fortsæt endelig med de gode opskrifter og tips. Det er meget værdsat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.