© 2012 . All rights reserved.

Bagels!

Bagels er et skønt og skægt alternativ til de klassiske hjemmebagte boller vi er så vant til herhjemme i Danmark Og de er slet ikke svære at lave.

Opskriften herunder er basen, som du så selv kan bygge videre på. Tilsæt f.eks. kanel og rosiner. Tranebær og nødder, eller bare chokoladestykker, alt efter om du vil bruge dem som sandwich eller hygge til kaffen. Du kan også drysse dem med alt fra ost, chilliflager, sorte eller hvide sesamfrø, nigellafrø, jalapenos rosmarin eller andre krydderier og urter. Og du kan selvfølgelig blande efter behag. Ost og chilli er godt. Rosmarin og havsalt er fantastisk!

Du kan også dele dejen over i to og lave kanel/rosin af den ene del og sandwichkrydrede af resten. De er også perfekte med min hjemmelavede æblesmør. Den opskrift finder du også her på bloggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bagels: (16 stks)

1/2 l lunkent vand
1 pk. økogær (42 g)
1 kg. hvedemel
1/2 dl. lys sirup
1 spsk. olivenolie
1 spsk. vindruekerneolie
1 1/2 spsk. havsalt
2 spsk. lys rørsukker
Evt. 2 spsk. stødt kanel og en god håndfuld rosiner til halvdelen af dejen
Revet ost, chili, rosmarin eller andre krydderier til at drysse på

Kom vand og gær i en skål og rør til gæren er opløst. Smid de andre ingredienser i og ælt til til dejen bliver glat og fin. Lad dejen hvile under viskestykke i 20 min. ved stuetemperatur.

Del dejen i 16 stykker og rul hvert stykke ud til en pølse på 20-25cm.
Form hver pølse til en ring(bagel) og saml enderne med en smule vand.
Lad dem efterhæve ved stuetemperatur i 30 minutter.
Start ovnen op på 200 grader.
Bring en gryde vand i kog imellemtiden. Smid 2-3 bagels i vandet og kog dem i 2 minutter på hver side.
Tg dem op og sæt dem på en badeplade med en silikonemåtte eller bagepapir på.
Krydr med din favorit. Sesamfrø, chili, rosmarin osv osv.
Bag i oven i ca. 30 minutter på 200 grader.

Og de smager også rigtig godt nogle dage efter. Giv dem et godt hug på grillpanden og server med masser af hjemmelavet smør(se opskrift andet sted her på bloggen) og en god marmelade eller en lagret cheddar.

2 Comments

  1. Simone Vendelbo

    I forbindelse med at jeg gik og lavede Nutella, syntes jeg at jeg ligeså godt kunne bage noget at komme Nutellaen på. Så jeg besluttede mig for prøve at lave bagels, og ligesom de andre opskrifter er den jo nem at følge og så er den også god.

    Det er ikke blevet til så mange forskellige verianter da jeg har en svaghed for udgaven med kanel og rosin 🙂

    Men næste gang de skal laves skal der prøves lidt forskelligt, har så nok også bedre styr på at få dem lavet til den tid. Denne gang har de nemlig en lidt sjov form.

    Så tak for nogle fantastisk opskrifter Timm 🙂

    • Selv tak Simone. Er meget glad for at du bruger mine opskrifter. Og man bliver lidt afhængig af hjemmelavede bagels, når først man er kommet igang, ikke?

      Kh/ Timm

Leave a Reply

Your email address will not be published.